Visvangst

assel-admin

26 juni 2019

Geen reacties

Ben je een liefhebber van vissen? Dan bent u hier aan het juiste adres! Het noorden van Luxemburg staat bekend om zijn mogelijkheden voor zowel hobby- als beroepsvissers.

Het Éislek-gebied is een waar paradijs voor sportvissers: de meren en waterwegen zitten vol met verschillende vissoorten, waaronder forel, snoek, snoekbaars, paling, karper en vele andere. Voor het vissen in deze regio is echter een vergunning nodig, die verplicht is voor zowel de Luxemburgse binnenwateren als de wateren die aan Duitsland grenzen. Gelukkig is het verkrijgen van een visvergunning een probleemloos proces dat in een paar minuten kan worden afgerond op MyGuichet.lu. Afhankelijk van de visserijzones en de gewenste geldigheidsduur zijn er verschillende soorten vergunningen beschikbaar.

De binnenwatervergunning verleent toegang tot specifieke gebieden, zoals zone II van het Boven-Sûre-meer. Zij geeft ook toegang tot de Sûre vanaf de monding van de Alzette in Ettelbruck tot de monding van de Our in Wallendorf. De grensoverschrijdende watervergunning daarentegen geeft vissers toegang tot andere gebieden, zoals de Our van het Lieler grensdriehoek tot Wallendorf, die het Vianden-stuwmeer omvat.

In het algemeen biedt het Éislek-gebied een uitstekende viservaring voor vissers van alle niveaus, met zijn overvloed aan vis en diverse vislocaties.

Bekijk de volgende informatie voor meer informatie:

Vissen in Luxemburg

 

 

Ontdek wat er nog meer te doen is in de buurt van het hotel