Nationaal Museum van Militaire Geschiedenis

assel-admin

14 februari 2019

Geen reacties

Profiteer van uw verblijf bij ons om de rijke geschiedenis van de Ardennen te ontdekken. Het Nationaal Museum voor Militaire Historie in Diekirch, Luxemburg werd in 1982 opgericht door een groep enthousiastelingen en vrijwilligers. Sindsdien is het in populariteit toegenomen en wordt het nu wereldwijd erkend voor zijn onpartijdige en eerlijke weergave van historische gebeurtenissen. Het wil samenwerking en vrede bevorderen door de herinnering aan de wreedheden van de oorlog levend te houden.

Profiteer van uw verblijf bij ons om de rijke geschiedenis van de Ardennen te ontdekken. Het Nationaal Museum voor Militaire Historie in Diekirch, Luxemburg werd opgericht in 1982 door een groep enthousiastelingen en vrijwilligers. Sindsdien verwezenlijkt het museum zijn missie door middel van een uitgebreide collectie tentoonstellingsstukken. Diorama's op ware grootte, thematische tentoonstellingen, wapens, uniformen, voertuigen, militaire uitrusting, talloze originele foto's en persoonlijke voorwerpen. Deze tonen op levendige wijze hoe de gevechten van 1944/45 de regio hebben beïnvloed vanuit het perspectief van de Amerikanen, Duitsers en burgers. De hoogste prioriteit van het museum is de herinnering aan deze gebeurtenissen levend te houden. Het doet dit zonder zijn toevlucht te nemen tot simplistische analyses of zwart-wit dualisme. In totaal beslaat het museum meer dan 3.500 vierkante meter en dompelt het de bezoekers onder in een ervaring die de geschiedenis tot leven brengt. Het wil samenwerking en vrede bevorderen door de herinnering aan de wreedheden van de oorlog levend te houden.

De betekenis van het museum ligt in zijn bijdrage aan het doorgeven van de herinneringsfakkel aan toekomstige generaties. Aangezien het aantal herinneringsdragers uit de eerste hand onvermijdelijk afneemt, wil het museum het publiek op een andere manier informeren over de verschrikkingen van de oorlog. Met informatieve en onpartijdige tentoonstellingen wil het Nationaal Museum voor Militaire Historie vrede en samenwerking bevorderen door de herinnering aan de oorlog levend te houden. Zo draagt het museum ertoe bij dat we de lessen uit het verleden niet vergeten.

Veel geschreven informatie over attracties in de buurt is te koop in ons hotel. Meer informatie over het museum vindt u hier:

 

http://www.mnhm.net/ng/

 

 

Ontdek wat er nog meer te doen is in de buurt van het hotel