Postal Relay Museum

assel-admin

13 februari 2019

Geen reacties

Gloria von Thurn en Taxis heet u welkom in het Relais Postmuseum en vertelt u het verhaal van het Relais van 1516 tot 1680. Van het kleitablet tot stalen veren - dompel u onder in het hart van de evolutie van het schrift. Een prachtige collectie inktpotten van faiencehout in verschillende legeringen, samengesteld uit kostbare materialen zoals zilver, leer of kristal, omspant verschillende stijlen en tijdperken. Er bestaan slechts drie musea van dit type in Europa (de andere twee bevinden zich in Zwitserland en Zuid-Frankrijk).

 

Klas van 1900

 

Ons traditionele Hotel du Moulin in Asselborn herbergt het boeiende Relais Postmuseum. Het biedt bezoekers een fascinerend inzicht in de evolutie van de schrijfinstrumenten. Ons museum toont de instrumenten die vroeger door schrijvers en geleerden werden gebruikt, zoals inktpotloden, ganzenveren en vroege potloden, lang voordat balpennen en computers populair werden. Bezoekers kunnen in het Schrijfinstrumentenmuseum actief een origineel klaslokaal uit 1900 verkennen en de historische instrumenten uit de eerste hand bekijken.

Het Poststationmuseum in het "Domaine Touristique" neemt de bezoeker mee naar de 16e eeuw, waar hij de avontuurlijke reis per postkoets kan beleven die toen populair was. Het gebouw diende om de paarden te drenken en de reizigers rust te bieden. Op afspraak kunnen de bezoekers zich onderdompelen in de geschiedenis van het vervoer en de communicatie.

Ons Relais Postmuseum is een uitstekende bestemming voor geschiedenisfanaten, schrijfliefhebbers en iedereen die het verleden op een interactieve en boeiende manier wil ontdekken. Ook leerkrachten kunnen bij ons terecht om een educatieve en ontspannende dag voor hun leerlingen te organiseren. Kom en beleef de geschiedenis van het schrift en de communicatie via onze fascinerende tentoonstellingen.

 

Wij openen het relais postmuseum alleen op verzoek via het volgende telefoonnummer: 99 86 16.

 

 

Ontdek wat er nog meer te doen is in het hotel