Abdij van Clervaux

assel-admin

13 februari 2019

Geen reacties

Op een steenworp afstand van ons hotel staat de abdij Saint-Maurice hoog boven de stad Clervaux in het noorden van het Groothertogdom Luxemburg. De bouw ervan getuigt van de wijsheid van oude bouwers en dateert uit de 20e eeuw.

Ontworpen door J. Klomp, een Nederlandse architect die vooral in Duitsland werkte, werd de abdij in 1909-1910 voornamelijk gebouwd in neoromaanse stijl. Het gebruik van leisteen uit het terrein geeft de gebouwen een warme en natuurlijke uitstraling, die perfect past bij het omringende landschap. De rode pannendaken en de achthoekige toren, geïnspireerd op de Heilige Watertoren van de voormalige abdij van Cluny, dragen bij tot de indrukwekkende uitstraling.

Terwijl u de abdij verkent, bewondert u de majestueuze architectuur die hoog boven de stad uittorent. Zie hoe de monniken zeven keer per dag het koorgebed bijwonen onder leiding van de abt. In de crypte vindt u een fascinerende fototentoonstelling over het leven en werk van de benedictijnen. De cadeauwinkel biedt een ruime keuze aan boeken en kunstvoorwerpen naar ieders smaak. Als u een vroege vogel bent, mag u de dagelijkse ochtendmis om 10.00 uur niet missen.

Tijdens uw verblijf in Hotel du Moulin d'Asselborn kunt u zich onderdompelen in de vredige en spirituele sfeer van de abdij. We kijken ernaar uit u binnenkort te mogen verwelkomen!

Find more information about the Abbey of Clervaux here:

 

Visit Clervaux: Benedictijnerabdij van Sankt Mauritius

 

 

 

Ontdek wat er nog meer te doen is in de buurt van het hotel